Közélet

Keresztrejtvényben támadja a Fidesz Márki-Zay Pétert

A megfejtés szerint az otthonszülés veszélyes.

Az otthonszülés veszélybe sodorhatja a babát és az anyát is. Ne kockáztasson, bízza magát igazi orvosokra!

Ez a keresztrejtvény megfejtése a Csak! című ingyenes hódmezővásárhelyi havilapban, ahogy az Index kiszúrta. Az újságot az Origo egyik munkatársa szerkeszti, kiadója pedig Kaminsky Fanni, a miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztője.

Ahogy arra a portál felhívja a figyelmet, a bizarr megfejtés mögött az áll, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert és feleségét támadja a kormánysajtó egy nyolchetes csecsemő halála kapcsán. Márki-Zayné Vincze Felícia szülésznőként működött közre a baba otthoni világra jövetelében, Márki-Zay Péter pedig az otthonszülést lebonyolító cég ügyvezetője volt, a bíróságon pedig azt firtatták, hogy betartották-e a szülésnél a kötelező előírásokat. Velük egyébként interjút is készítettünk.

Márki-Zay Péterék nem tartják felelősnek magukat a cégüknél született kisbaba halála miatt
Több mint egy éve zajlik egy büntetőper amiben egy diósdi házaspárt gyermekük megölésével vádolnak. Az ügyben tanuként hallgatták meg a szülést bonyolító cég alkalmazottait, többek közt Márky-Zay Péter szülésznő feleségét. A cég ügyvezetője akkoriban a politikus volt. A bíró a tanúk büntetőjogi felelősségét is firtatta, Márki-Zayék viszont a tárgyalás után politikai lejáratókampányról beszéltek. Interjú.

2012 óta egyébként legális az otthonszülés Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik