Közélet

Egy új videó szerint Hadházy nem támadt rá a köztévés biztonsági őrökre

Újabb videót hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független parlamenti képviselő arról, hogy mi is történt decemberben az MTVA-nál akkor, amikor őt a biztonsági őrök leteperték és kirakták az épületből.

Az ügyészség szerint a politikus volt agresszív, de a nyomozati anyag részét képező felvétel Hadházy szerint az ő szavait igazolja, miszerint a biztonsági őrök erőszakosan léptek fel vele szemben.

A felvételen látszik, hogy ketten váratlanul, hátulról rátoltak a többi őrre, akik aztán kipenderítettek engem és Szél Dettit az épületből (ez a jelenet már a lépcsőmászás után volt). Épp azért másztam a lépcsőkorlát külső oldalán, amikor elállták az utamat, hogy fel se merüljön, esetleg én nekik mentem.

Azért is „fetrengett”, mert nem akarta, hogy felmerüljön, hogy ő dulakodott velük – írta a politikus.

Hátulról támadt az MTVA őrsége

Az ügyészség szerint én voltam agresszív az MTVA fegyveres biztonsági őrségével szemben. Eddig is tudtuk, hogy ez nem igaz, de szerencsére a nyomozati anyagok közt ott volt ez a felvétel, ami bizonytja, hogy hazudnak. A felvételen látszik, hogy ketten váratlanul, hátulról rátoltak a többi őrre, akik aztán kipenderítettek engem és Szél Dettit az épületből (ez a jelenet már a lépcsőmászás után volt). Épp azért másztam a lépcsőkorlát külső oldalán, amikor elállták az utamat, hogy fel se merüljön, esetleg én nekik mentem. És ezért „fetrengtem” a földön – azon kívül, hogy többször lerángattak –, hogy fel se merülhessen, hogy én dulakodtam velük.

Közzétette: Hadházy Ákos – 2019. február 20., szerda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik