Közélet

Sok milliót kaszálhat, aki felveszi a 10 milliós kamatmentes hitelt

Ugyan napról napra derülnek ki részletek és szigorítások a vasárnap bejelentett családtámogatási program elemeiről, legutóbb az, hogy aki felveszi a 10 milliós kamatmentes hitelt, de nem születik gyereke öt éven belül, akkor az akkori adósság már kamatozóvá válik, de – a jelenleg ismert információk alapján – még így is vastagon megéri igényelni a kölcsönt. Csak be kell fektetni, és jóval több pénz lesz belőle, vagyis több millió forintot lehet nyerni vele úgy is, hogy a 10 millió forintot visszatörleszti az ember. (Ha meg két gyereke születik a hitelt felvevő nőnek a kölcsön felvétele után, akkor az adósság harmadát elengedik, három új gyerek esetén meg az egészet.)

Ez történik, ha valaki felveszi az új 10 milliós hitelt, de nem születik gyereke
Novák Katalin elmondta, ha öt éven belül nem születik meg az első gyermek, akkor a kölcsön piaci kamatozású lesz, és vissza kell fizetni a kamattámogatást is.

A Portfolio.hu mutat is rá példákat, ad tippeket, hogy mibe lehet úgy fektetni a kamatmentes 10 millió forintot, hogy jókora nyereséggel jöjjön ki az üzletből az ember. (Meg persze lehet bármire költeni a szabad felhasználású kölcsönt, lakást is venni, meglevő hitelt törleszteni, vagy nyaralni belőle, stb.)

  • Ha 1 éves futamidejű magyar állampapírt vesz az ember, majd egy év múlva újra, és újra, a hozamot is befektetve, akkor 20 év múlva 15 millió forint lesz nála, vagyis 5 millió forintot nyer vele.
  • 10 éves futamidejű bónusz magyar állampapírral kicsit nagyobb a haszon, 20 év után bő 6 milliós a plusz.
  • Az 5 éves futamidejű prémium magyar állampapírral már bő 10 milliós a hitel visszafizetése utáni nyereség.
  • De ha valaki a teljes 10 millió forintot babakötvénybe teszi, az jár a legjobban, 17 milliós nyereség üti a – gyereke – markát.

Ezeknek persze az a hátránya, hogy 18-20 évig nem használja fel az ember a pénzt, csak befekteti, közben pedig szépen havonta törleszti a 10 milliós kamatmentes hitelt.

De akár egy új, még bejelentés előtt álló nyugdíjcélú állampapírba is megérheti befektetni.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik