Közélet

Parragh: Mészárosról az a hír járja, hogy amit elvállal, azt meg is csinálja

Az Azonnalinak adott interjút Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Parragh az interjúban többek között arról beszélt, hogy nem tartja eredményesnek az Audi-sztájkot, mert a túl nagy béremeléssel megbillen a térség egyensúly és a gyár esetleg a beszállítókon spórolja meg a megnövekedett bérkiadásokat.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországnak a térségben ki a legnagyobb ellenfele, azt válaszolta, hogy

Szégyenletes, de lassacskán Románia.

Kiemelte, hogy messzemenőkig támogatja Palkovics László innovációügyi minisztert az MTA kutatóintézeteinek megszüntetésében, mivel

az MTA-ban mindig csábulnak az alapkutatás irányába. Ott nem a kutatási eredmény fizikai megvalósítása a cél, hanem valami nagy dolog felfedezése, amire meg mint ország vagyunk picik.

Véleménye szerint a magyar üzleti életben nem több és nem kevesebb az összefonódás – például Tiborcz István, a miniszterelnök veje személyében – mint tőlünk nyugatra vagy keletre. A kényelmetlen összefonódások kapcsán szóba került Orbán Viktor magángépen reptetése is, Parragh reakciója szerint ez nem sokban különbözik attól, mintha valaki a saját autóján vinne el valakit a sarokig. Arról is beszélt, hogy a sajtóból úgy tűnik, hogy megvásárolt honvédségi repülőket kormánygépnek hasznáják, azonban a magyar társadalom túlságsan prűd, hogy nyilvánosan felvállalhassák ezt.

Rákérdeztek arra is, mi a véleménye Mészáros Lőrincről. Szavai szerint:

Nekem ez nem dolgom, nem ismerem őt. De a piacon az a hír járja róla, hogy ami munkát elvállal, azt megcsinálja, az adót befizeti, az alvállalkozóit kifizeti, és körülveszi magát az adott területen profi szakemberekkel.

 

 

 

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik