Közélet

Szávay beadta hivatalos lemondását

Tiszteletdíját eljótékonykodja, a fideszes médiumokat pedig beperli.

Hivatalosan is benyújtotta lemondását Szávay István – tette közzé Facebook-oldalán a jobbikos képviselő. Azt írja, így mandátumának betöltése az Országgyűlés két hét múlva kezdődő első ülésén lehetővé válik.

Decemberben megírtuk, hogy a politikus azért mond le képviselői mandátumáról, mert a Hír TV bemutatott egy felvételt, amin azon kérkedett, hogy leütött egy zsidó nőt. Szávay elismerte, hogy ő szerepel a felvételen, de azt mondta, ez ízléstelen vicc volt, valójában nem ütött le senkit.

Most közölte, hogy január elseje óta semmilyen juttatást nem vett igénybe, irodáiról, albérletéről és minden költségtérítéséről lemondott, e havi tiszteletdíját pedig jótékony célokra fogja felajánlani. Kitért arra is, hogy beperel minden „fideszes szennymédiumot”, amelyek lemondásai körülményeivel kapcsolatban „folyamatosan hazudoztak, rágalmaztak, anyagi szempontokról és következmények nélküliségről beszéltek”, az ő álláspontját pedig nem jelentették meg.

Közleménye végén a jobbikos képviselőknek „sok erőt, kitartást és elszántságot” kíván a „pártállami diktatúra elleni harcukhoz”, amit „néhány sorral hátrébb lépve” ő is folytatni fog.

Consummatum estÍgéretemnek megfelelően a mai napon hivatalosan is benyújtottam lemondásomat, mivel mandátumom…

Közzétette: Szávay István – 2019. január 31., csütörtök

(Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik