Közélet

Puzsér nyílt levélben kéri Horváth Csaba visszaléptetését

A Sétáló Budapest – Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt programpontjának – Facebook-oldalán egy Zaránd Péter kampányfőnök által szignózott nyílt levél jelent meg, amelyben arra kéri a fővárosi MSZP elnökét, hogy

jó szándékuk jeleként vonják vissza Horváth jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában, mert a viselkedése, nyilatkozatai morálisan elfogadhatatlanok és szembe mennek a megállapodásunkkal.

A levélben felidézik, hogy múlt héten egy interjúban Horváth Csaba az MSZP főpolgármester-jelöltje annak a véleményének adott hangot, hogy az előválasztás második fordulójára nem lesz szükség,

mert addigra Puzsérnak nem lesz érdemi támogatottsága.

Mint írják:

Ön, Karácsony Gergellyel egyetértésben kimondottan kérte, hogy ne támadjuk a baloldali előválasztás rendszerét, ne kritizáljuk az első fordulót. Megállapodásunknak eleget téve nem is tettük. Erre az MSZP jelöltje kérdésessé teszik a második fordulót, mintha a második forduló nélkül, ez az egész folyamat több lenne, mint egy pártszavazás.

December közepén számoltunk be róla, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Puzsér Róber közös nyilatkozatot adtak ki csütörtök délelőtt, melyben közölték:

Puzsér Róbert előválasztási indulással kapcsolatos feltételei ezen a télen nem teljesíthetőek, ezért az előválasztást kétfordulóssá alakítják.

Az első fordulóban az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom választja ki jelöltjét, aki a júniusi második fordulóban mérkőzik meg a centrum jelöltjével. Júliustól pedig egyetlen ellenzéki jelölt néz majd szembe Tarlós Istvánnal.

Puzsér durván beleszállt balos ellenfeleibe
Karácsony Gergely és „Horváth Csacsi" is elég kemény szavakat kapott a tévés személyiségből politikussá avanzsáló Puzsér Róberttől.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik