Közélet

A rendőrség rászáll a bulinegyedre

2019-ben a fennálló közbiztonsági helyzethez igazítva a szükséges mértékben növeli a jelenlétet a rendőrség az úgynevezett bulinegyedben – szúrta ki Pintér Sándor belügyminiszter egy január 25-i írásbeli válaszában az Index.

Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő fordult aminiszterhez két írásbeli kérdéssel, hogy megtudja, fel kíván-e lépni a “sokasodó lakossági panaszok”, valamint az egyre nagyobb kihívást jelentő közbiztonsági problémák ügyében a Budapest VI. és VII. kerületében működő bulinegyedben.

Oláh azt állította,

naponta kap lakossági bejelentéseket és leveleket arról, hogy utcai alkohol- és kábítószerfogyasztás milyen súlyos jelei tapasztalhatóak a bulinegyed közterületein. 

Pintér  válasza szerint január 18-án razziázott a rendőrség a helyszínen, ahol a komplex „bűnügyi és rendészeti akció” célja volt „a közterületi jogsértések elkövetésének megakadályozása, az ott bűnelkövetés céljából tartózkodó személyek felderítése, továbbá a személyszállítást végzők ellenőrzése”.

Január 18-án hét embert állítottak elő és 61 taxist ellenőriztek a VI. és a VII. kerületben. A hét előállított ember közül hatot kábítószer birtoklása vagy fogyasztása miatt állítottak elő.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik