Közélet

A következő napokban több helyen lehet hófúvás az utakon

Az előrejelzések alapján a következő napokban országszerte a viharos széllökések nyomán rövid időn belül hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki – írta csütörtöki közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A meteorológiai előrejelzések alapján az Alföldön csütörtök éjfélig, a Dunántúlon szombat éjfélig nagyobb területen hófúvás valószínű, de egyes megyékben erős hófúvás is kialakulhat egyes időszakokban, kiemelten Vas, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében, illetve a péntek esti óráktól a Dunántúl délkeleti harmadában.

Ezen kívül a Pécs-Sátoraljaújhely vonaltól délre péntek estig újabb 5-10, a déli határvidék mentén akár 15 centiméternyi újabb friss hó hullhat, de az ország többi részén is várható változó intenzitású havazás.

A cég 4100 munkavállalóval és mintegy 800 munkagéppel végzi 12 órás váltott műszakokban a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a következő napokban csak és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik