Közélet

Orbán: A nők hálózata szervezi az életünket

Szerinte a dolgozók ellen beszél, aki nem akarja a 400 óra túlórát.

Orbán Viktor miniszterelnök három unokájával látható szenteste napjának reggelén a Magyar Idők online kiadásában. Csermely Péter, a fideszes óriásmédiaholding tartalomfejlesztési vezetője készített vele karácsonyi interjút.

Csermely rögtön azzal kezd, hogy „Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr!” címmel rendeztek néhány napja összellenzéki tüntetést. Erre Orbán kifejti: van, ahol így kívánnak boldog karácsonyt, és van, ahol szeretettel, ajándékkal, az otthon melegével.

Én hoztam magammal egy családi képeslapot, ezzel szeretnék áldott karácsonyt kívánni az ellenzéknek és az egész országnak

– mondja.

Boldog karácsonyt // Merry Christmas!

Közzétette: Orbán Viktor – 2018. december 23., vasárnap

Elismeri, hogy a politika olyan világ, ahol karácsony estéjén is dúlhatnak a küzdelmek, „az erőszak, a rombolás, a vandalizmus viszont nincs rendben”. De azzal, hogy minden ellenzéki párt egymás mellé sorakozott, szerinte mindenki számára könnyebben átlátható a helyzet: „az egyik oldalon az országot megvédeni akaró nyugodt erő, a másik oldalon pedig az agresszió, az erőszak, a bevándorlás támogatása és az adóemelések”.

Aki a munka törvénykönyve módosítása ellen beszél, az a dolgozók ellen beszél, mert a lépés az ő érdekeiket szolgálja. Ezt az idő bizonyítja majd. Aki többet akar dolgozni, és többet akar keresni, annak most lehetősége is lesz erre.

Megint azt magyarázza, hogy „a gyarapodó béreket az ellenzéki hazugságokkal szemben” havonta kell majd kifizetni, az időkeretnek szerinte nincs köze a bérek kifizetéséhez. Az a meggyőződése „behorpadt”, hogy a szakszervezetek komoly partnerei lehetnek a kormánynak. Csermely megkérdi: tud-e a parlamenti kétharmad olyan intézkedést hozni, amit az ellenzék támogatna? „Igen, a lemondásunkról szólót” – hangzik Orbán válasza.

Azért elhangzik a kérdés: „a kétharmados többség nem felelős ezért a végletesen megromlott viszonyért?” Orbán felidézi, hogy a kétharmados győzelmet követően azt mondta, készen állnak arra, hogy az ország érdekében együttműködjenek egy konstruktív ellenzékkel, de ezt ők elutasították, mert mindenáron kormányt akarnak buktatni, erről azonban a választópolgárok jogosultak dönteni 2022-ben.

A sorosozás karácsonykor sem pihen, „Soros György és hálózatai nem tűrik el, hogy Közép-Európa kimaradjon az ő nagy társadalomalakító kísérletükből, és magyarországi megbízottjaikat a nemzetközi akcióik logikája szerint mozgatják” – fejtegeti az unásig ismert összeesküvés-elméletet a miniszterelnök. Pedig itthon „lassan ott tartunk, hogy többen dolgoznak, mint valaha. Ezért a magyar gazdaság ma ütésálló”.

„A bevándorlás rendkívüli kockázatokat hordoz, és a civilizációk együttélése olyan nehézségekbe ütközik, amelyekkel nem biztos, hogy Európa meg tud birkózni. (…) Ha odáig jutunk, hogy biológiailag sem tudjuk fenntartani magunkat, azt jelenti, hogy magunknak sem vagyunk fontosak” – mondja Orbán, aki bízik abban, hogy létre tudnak hozni „egy olyan megállapodást a magyar nőkkel, ami egyszerre segíti majd az ő életüket, és erősíti Magyarországot”.

Csermely közbevág, hogy erről a férfiakkal is meg kellene állapodni, mire Orbán azt mondja, neki más tapasztalata van,

a nők stabilak. És mivel családot csak stabil alapra lehet építeni, elsősorban a hölgyekkel érdemes megállapodni. A családok jövője az ő kezükben van, és gyermeket vállaló, erős nők nélkül a magyar világ nem tud fennmaradni. Mi, férfiak szeretünk magabiztos kijelentéseket tenni saját magunk fontosságáról, de ha megvizsgáljuk a valóságos magyar életet, látható, hogy inkább a nők hálózata szervezi az életünket.

(Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik