Közélet

Bőkezűen jutalmazzák az adófizetők több minisztérium dolgozóit

Csak úgy repkedtek az Erzsébet-utalványok az agrártárcánál.

Egységesen 400 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kaptak év végi jutalomként az Agrárminisztérium dolgozói, így az államtitkárok és maga a miniszter is – írja a Népszava. Ez csaknem 400 millió forint kiadást jelent a tárcánál – derül ki a lap közérdekű adatigénylésére adott válaszból.

Jól jártak az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozói is, ők nettó 200 ezer forintot kaptak év végérre, ami több mint 370 millió forintba került az adófizetőnek. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársainak, így Palkovics miniszternek az Erzsébet Plusz kártyájára egységesen 100 ezer forintot töltöttek fel, ez több mint 166 millió forint kiadás.

A Honvédelmi Minisztérium dolgozói 23 ezer forintot, valamint teljesítményelismerésként további 23 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak. Itt a minisztereknek és államtitkároknak nem járt pluszjuttatás.

A külügyminisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kormányiroda munkatársai nem kapnak év végi jutalmat. Érdekes, hogy a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség 15 nap haladékot kért a Népszavától a válaszadásra, miközben a Napi.hu-nak már elmondták, hogy náluk sem lesz prémium. (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik