Közélet

A rendőrség közölte, hogy büntetett előéletűek vannak az őrizetbe vett tüntetők között, a Fidesz egyből le is csapott rá

Egyébként már mindenkit elengedtek.

Az MTI beszámolója szerint a BRFK szóvivője, Csécsi Soma szombaton azt közölte, hogy „korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt elítélt embert is őrizetbe vettek a fővárosi tüntetések után”.

A szóvivő azt igyekezett kihangsúlyozni, hogy a 22 őrizetbe vett demonstráló között találhatók olyanok, akiket „jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, garázdaság, csoportos garázdaság, lopás és rongálás miatt” ítéltek el, tizenegyen büntetett előéletűek. Jelenleg már senki nincs őrizetben.

Alig húsz percet kellett várni azután, hogy az MTI-hír megjelent, a Fidesz egyből közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy szerintük „egyre nyilvánvalóbb, hogy bűnözői körök is részesei a bevándorláspárti Soros-hálózat által szervezett utcai zavargásoknak. A Budapest utcáin randalírozó agresszív és erőszakos vandálok között már több bűnözőt azonosított a rendőrség. Köztük drogost, autótolvajokat, lopás, garázdaság, rongálás miatt elítélteket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik