Közélet nyugdíj

Besokalltak a nyugdíjasok, Orbánhoz fordultak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 12. 12. 15:00

Keveslik a nyugdíjemelést, hiányolják az érdekegyeztetést.

A Népszava szerint a Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK) a nyugdíjasok szervezeteivel folytatott érdekegyeztetés megkezdésére, a jövő évi 2,7 százalékos nyugdíjemelés újragondolására kéri Orbán  Viktort.

A kormányfőnek címzett levél szerint az idősek megbecsülése nincs arányban az ország gazdasági helyzetével, az infláció pedig éppen a nyugdíjasokat sújtja leginkább.

Budapest, 2016. június 20.
Az Országos Nyugdíjfolyósító Igazgatóság fõbejárata a fõváros XIII. kerületében, a Váci úton. 
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Nagyobb lehet a nyugdíjasok inflációja, mint a nyugdíjemelés
A jegybank is nagyobb áremelkedéssel számol, mint a kormány.

Miközben a kormány a 2,7 százalékosra tervezett pénzromlás alapján határozta meg az ellátások emelésének jövő évi mértékét, valójában már idén is 10 százalékkal nőttek az idősek kiadásai – áll a Papp Katalin elnök által aláírt levélben.

Az 1990-ben alakult, hangsúlyozottan pártsemleges NYOK kifogásolja, hogy a gazdasági válság miatt felfüggesztett, de vissza nem vont nyugdíjkorrekciós törvényt a kiváló gazdasági teljesítmény ellenére sem léptették újra hatályba, így egyre nagyobb a szakadék az aktív dolgozók és a nyugdíjasok jövedelme között.

Nő a nyugdíjas társadalom kettészakadása is, mert a hosszabb ideje nyugdíjban lévők ellátása nagyon lassan emelkedik. Különösen a 70 év fölöttiek helyzete tarthatatlan. A szervezet partnerséget ajánl a kormánynak, amikor az egyeztetés azonnali megkezdését sürgeti – zárul az Orbán Viktorhoz címzett levele.

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
210 ezer magyar nyugdíjas nyomoroghat
Minden tizedik magyar nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt él.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.