Közélet

Tordai Strasbourgig megy a félmilliós bohócorr miatt

A Párbeszéd politikusa azt szeretné, ha a vesztett per költségét Kövér László és nem az állam fizetné.

Mint korábban megírtuk, Kövér László házelnök 504 900 forintos bírságot javasolt, amiért Tordai Bence (Párbeszéd) egy parlamenti ülésen rossz bohócnak nevezte Polt Pétert, akinek egy bohócorrot is vitt.

https://www.facebook.com/TordaiBencePM/videos/254192725250922/?t=0

Kövér László nagyon aggódott az Országgyűlés tekintélyéért,

hiszen a nagy nyilvánosság előtt tanúsított provokatív magatartás alkalmas volt arra, hogy jelentős mértékben csorbítsa a plenáris viták – közügyek megvitatásához méltó – színvonalába vetett közbizalmat.

Tordai Bence hiába fellebbezett a fideszes házelnök büntetése ellen, azt a Mentelmi bizottság elutasította – közölte a Hír Tv-vel Hargitai János a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke. Ügye tárgyalására a képviselő elment, de az ülésen nem vehetett részt.

A Párbeszéd politikusa az ülés után azt mondta, az Európai Bírósághoz fordul a döntés miatt. Strasbourgig viszi az ügyet és biztosra veszi, hogy nyer. Tordai Bence jelezte, kezdeményezik a  házszabály olyan módosítását is, hogy a vesztett perek költségét a házelnök fizesse.

Korábban az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája  megállapította, hogy a házelnök megsértette az ellenzéki képviselők véleménynyilvánításhoz való jogát.

Kövér büntetései miatt milliókat fizethet a magyar állam
A strasbourgi bíróság megállapította, hogy a házelnök megsértette az ellenzéki képviselők véleménynyilvánításhoz való jogát.

Kiemelt kép: Tordai Bence Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik