Közélet

Kövér szerint félmillióba kerül Polt Péter lebohócozása

504 900 forintos bírságot javasol Kövér László házelnök, amiért Tordai Bence Párbeszéd-képviselő egy novemberi parlamenti ülésen bohócnak nevezte Polt Pétert – írja az Index. Kövér szerint súlyosbító körülmény, hogy Tordai videóra is vette az ülésteremben azt, hogy bohócorrot visz neki.

Kövér a Házbizottság csütörtöki ülésére terjesztette elő a javaslatot, amely félmillió forinttal csökkentené Tordai esedékes fizetését.

Az Indexhez került javaslat ezt azzal indokolja, hogy Tordai a november 12-i ülésen az azonnali kérdések órájában „rossz bohócnak” nevezte a legfőbb ügyészt. De a biztosítékot a bohócorros akció verte ki igazán kövérnél, szerinte a vélemény kifejtésének e „nonverbális módja megsértette az Országgyűlés rendjét”. A házelnök szerint ezért „az Országgyűlés tekintélyének súlyos sérelme is megállapítható, hiszen a nagy nyilvánosság előtt tanúsított provokatív magatartás alkalmas volt arra, hogy jelentős mértékben csorbítsa a plenáris viták – közügyek megvitatásához méltó – színvonalába vetett közbizalmat”.

Tordai büntetését csütörtökön tárgyalja a Házbizottság. A fideszes többség miatt borítékolható, hogy megszavazzák Kövér javaslatát.

Kiemelt kép: Tordai Bence Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik