Közélet

Rabszolgatörvény: Orbán a munkásokért dolgozik

A kormányfő tiszteli a szakszervezeteket, de szerinte nincs igazuk ebben az ügyben.

Orbán Viktor szerint a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja. A miniszterelnök az Országházban az atv.hu-nak a szakszervezeti tiltakozásokról azt mondta: figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben.

A túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozzon, többet keressen.

Lehet, hogy ez a szakszervezeteknek nem érdeke, de a munkásoké mindenképpen és a kormány a munkások oldalán áll – tette hozzá.A felvetésre, hogy a munkaadók kényszeríthetik a dolgozókat, hogy vállaljanak túlmunkát, különben elbocsátják őket, a kormányfő azt mondta: Magyarországion ma munkaerőhiány van. A munkásokat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt és a munkások most már több lehetőségek között választhatnak.

Azért dolgozom, hogy minél több lehetőség között választhassanak, mert (…) annál inkább ki tudnak állni az érdekeikért.

Orbán Viktor szerint a törvénymódosítás leginkább a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, ha többet akarnak dolgozni, de jelenleg “buta bürokratikus akadályok miatt” nem tehetik meg. (mti)

Rabszolgatörvény: forgalomlassításba fogtak a szakszervezetek
Eltorlaszolhatják a gyárkapukat is, és felkeresnék egyenként a fideszes képviselőket.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik