Közélet

Beolvasztják a Népszavába a Vasárnapi Híreket

A Szabad Föld eladása után újabb változás Puch László médiabirodalmában.

A Szabad Föld kiadójának eladásával nem ért véget az egykori MSZP-pénztárnok, Puch László médiabirodalmának átalakítása. A Hírklikk „Tovább erősít a Népszava” címmel számol be a Vasárnapi Hírek című lap megszüntetéséről – vagy ahogy fogalmaznak, „integrálásáról” a Népszavába.

A cikk szerint Puch László a lapokat kiadó XXI. század Média Kft-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG tulajdonosaként azt mondta, „a Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó”.

Puch beszélt arról is, hogy hétközi mintegy 20 ezres és szombati 24 ezres példányszámával a Népszava piacvezető az országos politikai napilapok közül (és tegyük hozzá, hogy a Népszabadság bezárása óta az egyetlen nem kormánypárti), ezt a vezető pozíciót erősítenék „a két szerkesztőség szinergiáját kihasználva”.

Egy évvel ezelőtt arról írtunk, hogy Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője lemondott, mert uszító kormányzati propagandahirdetések kerültek a lapba. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik