Közélet

Demeter Márta: jogos volt a kérdés Orbán Viktor lányáról

Visszanézve is így látja. Szerinte szó sincs államtitokról, információt csak a kormány adott ki.

A Népszava kérdésére, miért nem ellenőrizte le, valóban Orbán Viktor kiskorú lányát hozta-e haza egy katonai gép Ciprusról, Demeter Márta azt válaszolta, az iratbetekintésnél látottak alapján indokolt volt feltennie a kérdést.

Az iratbetekintésem és a kérdésem is törvényes volt.

Az LMP társelnöke szerint írásbeli kérdésére a tárgyszerű válasz helyett a Honvédelmi Minisztérium és a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált úgy, hogy

egy, az állításuk szerint a Magyar Honvédség állományába tartozó személyről és annak családjáról dobott be adatokat a nyilvánosságba.

A kormány cáfolja, hogy Orbán Viktor lányát hozták haza Ciprusról
Az Origo szerint egy Orbán nevű parancsnok lányáról van szó.

Arra a kérdésre, továbbra is azt állítja-e, hogy Orbán Viktor rokona utazott a gépen, azt feleli, kérdése jogos volt. Az az elképesztő hisztéria és ricsaj, amit a Fidesz csapott az ügyben, indokolja fenntartásait.

Szerinte a Fidesz állításával szemben nem adott ki államtitkot.

Semmilyen államtitokról nincs szó.

Mint mondja,

kizárólag a Honvédelmi Minisztérium adott ki információkat egy, állításuk szerint az állományukba tartozó személyről, családjáról és egy katonai misszióról, teljesen indokolatlanul.

Cáfolja, hogy súgtak neki, szerinte ez csak a kormányzat mániája, mert borzasztóan zavarja őket, ha egy képviselő végzi a munkáját. Szerinte írásbeli kérdéseivel sok olyan ügyet leleplezett, amelyekkel a kormány veszélyezteti a magyarok biztonságát, és Orbán Viktor nemzetbiztonsági átvilágításához is azért ragaszkodna, mert valós társadalmi igénynek tartja, hogy

csak az legyen miniszterelnök, és csak olyan személyek töltsenek be fontos közjogi tisztséget, akik nemzetbiztonsági szempontból nem jelentenek kockázatot, és akiket nem tud zsarolni egyetlen külföldi politikai vagy gazdasági szereplő, ellenérdekelt titkosszolgálat sem.

Az LMP átírná a törvényt, ávilágíttatná Orbánt
Módosítanák a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényt.

Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik