Közélet

Olimpiai útjával próbál visszavágni a Fidesz az Orbán magánrepülőzését firtató jobbikosnak

Csakhogy Szilágyi Györgyöt egy olyan testület tagjaként hívták meg Rióba, ami tele van kormánypártiakkal.

Kétszínűnek és álságosnak nevezte kedd reggeli cikkében a kormánypárti Origo Szilágyi György jobbikos képviselőt, aki magánrepülőgépes útjairól kérdezte hétfőn a parlamentben Orbán Viktort. Ugyanis a portál szerint Szilágyi „sokmilliós ajándékutat kapott a riói olimpiára”, amit a Budapest 2024 Kft. fizetett.

Csakhogy ezt a céget éppen a kormány hozta létre a népszavazási kezdeményezés miatt elbukott budapesti olimpiai pályázathoz, Szilágyi pedig az Olimpiai Védnökök Testületének meghívott tagjaként, hivatalos küldöttség tagjaként utazott Rióba – erről a Jobbik-frakció adott ki közleményt.

Orbán Viktorral és a maffiakormánnyal ellentétben nem jutalomúton, luxusvadászaton, vagy a túlárazott közbeszerzési visszaosztásainak hálájából fakadó magánrepülős ajándékúton vettem részt a 2016-os riói olimpián

– közölte Szilágyi, hozzátéve, hogy az Origo állításaival ellentétben turistaosztályon utazott, és nem ötcsillagos hotelben szállt meg.

A közleményből az is kiderül, hogy az Olimpiai Védnökök Testületének szinte valamennyi tagját kiutaztatta a Budapest 2024. A testület tagjai közt van Borkai Zsolt fideszes politikus és volt MOB-elnök, Tarlós István és Schmitt Pál, Fürjes Balázs kormánybiztos, Martonyi János volt külügyminiszter, Gyárfás Tamás volt úszóelnök, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik