Közélet

Jönnek a kormány gyerekes kérdései

Indul a nyolcadik nemzeti konzultáció.

A Magyar Idők szerint egy hét múlva kezdik postázni a családok védelméről szóló, nyolcadik nemzeti konzultáció kérdőíveit. A több mint nyolcmillió küldemény eljuttatása a címzettekhez egy hónapot is igénybe vehet.

A kérdőívet és a válaszborítékot tartalmazó levelet minden nagykorú, bejelentett lakcímmel rendelkező állampolgárnak postázzák. A lap szerint a konzultáció kérdéssora szerdára lesz végleges, ezután kerül nyomdába az ív.

Dömötör Csaba államtitkár korábban azt mondta: a témák között biztosan szerepel a fiatal házasok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése, a gyermeket nevelő nők munkavállalása.

Ezek jelölhetik ki a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait. A mostani konzultációhoz is országos médiakampány társul. A kormány tévés, rádiós, online, nyomtatott felületeken, valamint órásplakátokon is tájékoztat a konzultációról.

A Magyar Idők szerint lesz kérdés arról is, hogy a gyermekvállalás ösztönzéseként a háromgyermekes nők életük végéig mentesüljenek a személyi jövedelemadó fizetése alól, de a férfiak véleményét is megkérdezik a gyermekvállalás feltételeiről.

A vélemények összegzése után jövőre újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények. (mti).

llusztráció: Thinkstock 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik