Közélet

Rekonstruálták az inárcsi családsegítő megölését

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályán emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás folyamatban van. Az emberölés 61 éves gyanúsítottja jelenleg előzetes letartóztatásban van. A nyomozás érdekeire tekintettel az üggyel kapcsolatban egyéb tájékoztatást nem kívánunk adni

– közölte megkeresésünkre a megyei kapitányság kommunikációs osztálya, amikor arról érdeklődtünk, lezárták-e már az inárcsi családsegítő megölésében indított nyomozást, és milyen eredménnyel zárultak a szakértői vizsgálatok.

Más forrásból azonban megtudtuk, komoly okai vannak annak, hogy nem továbbította még a rendőrség az ügyészségnek a külső szemmel egyértelműnek tűnő gyilkossági ügyet. A helyszínelők és a nyomszakértők a legapróbb részletekig igyekeztek felgöngyölíteni a brutális gyilkosság minden mozzanatát és hátterét. Olyannyira, hogy a helyszínen rekonstruálták a történeket. A szakértői vélemények egy része már el is készült, ám nem mind. A nyomozók mindenkit kihallgattak tanúként, aki aznap a hivatalban dolgozott, vagy bármit tudhat a gyilkosról, illetve az ügy előzményeiről.

A gyilkossággal gyanúsított Cs. Attila a feleségével inárcsi házukban közösen nevelték három gyermeküket, akik közül kettő kiskorú, és az egyik fogyatékkal él. A gyanúsított és felesége több jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmozott fel, emiatt végrehajtási eljárás indult ellenük, amelynek során a házukat elárverezték. Júliusban kellett volna kiüríteniük az ingatlant. Mivel a gyanúsított nem tudott a gyermekek elhelyezéséről gondoskodni, segítséget kért a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségén.

A családsegítő megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel. A biztonsági őrként dolgozó férfi ezután bement a családsegítői irodába, ahol az ügyintéző közölte, értesítenie kell a gyámhatóságot, és ha a gyanúsítottat és a családját kilakoltatják, intézkednie kell, hogy a gyámhatóság helyezze el a gyerekeket.

A férfi ettől dühös lett, elővette a magával vitt kést, és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. Cs. Attila átment a polgármesteri hivatalba, ahol közölte, hogy mit tett, majd a helyszínen megvárta a rendőröket. Beismerő vallomást tett és kijelentette, hogy a végrehajtó és a gyámügyesek megölésére is gondolt.

Megkerestük a Dabasi Járási Hivatal gyámügyi és igazságügyi osztályának a vezetőjét, hogy megtudjuk, miként tudtak túllépni a dolgozóik a tragédián, volt-e olyan alkalmazott, aki felmondott, mert félt bejárni dolgozni a gyilkosság után. Megkérdeztük azt is, milyen megoldást találtak Cs. Attila gyermekeinek a lakhatására, és kiemelték-e a családból a gyerekeket. Az osztályvezető hétfőn elmondta, hogy már a múlt héten elküldte a megyei kormányhivatalnak ellenőrzésre a kérdéseinkre küldött válaszait.

Megkerestük a Pest Megyei Kormányhivatal sajtófőnökét is, hogy továbbítsák az osztályvezető válaszait. Rátkai Balázs kérte, hogy küldjük el neki is a kérdéseinket, majd miután ez megtörtént, az alábbi választ kaptuk:

A folyamatban levő ügyről az érintett gyermekek jogainak védelme érdekében a Pest Megyei Kormányhivatal nem adhat ki információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik