Közélet
Gödöllő, 2014. június 28.
Gémesi György MÖSZ-elnök, Gödöllő polgármestere beszédet mond a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) szervezésében tizedik alkalommal megrendezett Magyar Polgármesterek Világtalálkozóján a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában 2014. június 28-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Gémesi: Gödöllőn a hajléktalanok mindent megkaphatnak a helyi szállón

24.hu
24.hu

2018. 10. 22. 14:51

Gödöllőn van elegendő hajléktalanszállás, és rendes ellátást is (például három fogásos ebédet, le tudnak fürödni, stb.) kapnak azok a fedél nélküliek, akik ott húzzák meg magukat – mondja legfrissebb videójában (alább megnézhető) a város polgármestere. Gémesi György négy napja szintén a hajléktalanszállóról jelentkezett, akkori videójával indulatokat korbácsolt, elsősorban azzal, hogy azt kérte az emberektől, ne adjanak ételt vagy pénzt az ottani hajléktalanokra.

Gémesi: Ne adjanak ennivalót, pénzt a hajléktalanoknak!
Egy gödöllői hajléktalant büntettek meg először az országban. Megszólalt a polgármester.

Ezt mostani videójában is megismétli, aláhúzva, hogy nem általánosan tanácsolja ezt, hanem a Gödöllőn az utcán élőkre – mégpedig pont azért, mert elmondása szerint a városban van lehetőségük a hajléktalanoknak a szállóra menniük, mindenkinek, és szakemberek is foglalkoznak velük. Aki ételt szeretne adni nekik, inkább az intézményhez vigye az élelmiszert, és emberi körülmények között tudják biztosítani mindenkinek a segítséget, aki rászorul.

Gémesi elmondja azt is, hogy azt a hajléktalant, akit elsőként büntettek meg az országban, Gödöllőről vitték el a rendőrök. Ő most is az utcán él, meséli a polgármester. Vannak a városban olyan hajléktalanok, akik bár bementek a szállóra, de aztán elmentek onnan, mert, mint indokol Gémesi, nem voltak hajlandóak tudomásul venni a belső szabályokat.

https://www.facebook.com/gemesigy/videos/2183416398387367/?hc_ref=ARQ4nPOp5iHQJGpSKaNat6–JUTKLQ07VAXWm3PpZEsyYkYKPSfBdCnX17huPYsdBUU

(Kiemelt kép: Fotó: MTI / Soós Lajos)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.