Közélet

Gémesi: Ne adjanak ennivalót, pénzt a hajléktalanoknak!

Élő Facebook-videóban mutatta be a gödöllői hajléktalanszállót, illetve éjjeli menedékhelyet Gémesi György, a város polgármestere. A bejelentkezés apropója az, hogy Gödöllőről szállították el az első hajléktalant azért, mert a rendőrök tetten érték, miközben egy padon ült.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat, ezt nem is tagadta. Nem szeretett volna ugyanakkor hajléktalanszállóra menni, mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is, emiatt az egyenruhások bevitték a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe helyezték. Szerdán a korábban mérnökként dolgozó férfit bilincsben szállították a Gödöllői Járásbíróságra. A gyorsított szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra, de az eljáró bírósági titkár csak figyelmeztetésben részesítette a hajléktalan férfit, fellebbezés egyik fél részéről sem érkezett. A férfinak emellett 20 ezer forint szabálysértési költséget is meg kell fizetnie.

Gémesi György videójában szerepel a gödöllői hajléktalanszálló vezetője is, aki elmondja, hogy a férfit ismerik, korábban az éjjeli menedékhely szolgáltatásukat vette igénybe, tehát a nap 24 órájában az intézményben lehetett, étkezési, tisztálkodási ellátással. Az intézményvezető és a polgármester is arról beszél, hogy a hajléktalan férfinak az volt a problémája, hogy

vannak szabályok.

Gémesi György a videó végén kéréssel fordul nézőihez:

Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amit senki nem akar. A főtéren félmeztelenül rohangászó emberek voltak az elmúlt időszakban, odapiszkítottak a padra, ott végezték el a dolgukat és hadd ne soroljam azokat a problémákat, amik miatt komoly gond lehet. Hiszen az önök gyereke vagy unokája ugyanarra a padra fog leülni és aztán nem tudhatjuk azt, hogy milyen betegséget kap el.

Közzétette: Gémesi György – 2018. október 18., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik