Közélet

Hadházy nem látja szívesen, Vágó inkább nem mond beszédet a közös ellenzéki tüntetésen

Október 23-án Hadházy Ákos szervezésében közös ellenzéki tüntetést tart a Magyar Korrupcióellenes Szövetség. Az eseményen eredetileg Vágó Gábor LMP-s politikus is beszédet mondott volna, de hétfői Facebook-posztja szerint ebből végül semmi nem lesz.

Vágó azt írta,

Horváth András jelezte, Hadházy nem akarja, hogy felszólaljak, mert szerinte megosztó vagyok. Ezt arra alapozza Ákos, hogy Hommonay Gergely DK-sokat szervez, hogy belém fojtsák a szót.

Mint fogalmazott, az esemény Facebookon való meghirdetésére létrehoztak egy új Facebook-oldalt az egyesületüknek anélkül, hogy őt megkérdezte volna bárki, hogy odaadja a régi oldalt.

Vágó Gábor állítása szerint a tüntetés szervezői levelezésébe kérése ellenére sem vették fel, az esemény szervezői találkozójára nem hívták el, de Lukácsi Kati szólt neki, hogy lesz ilyen, így elment.

Ott jelezte egyedül Hadházy, hogy nem látna szívesen. Azóta többször kerestem Hadházyt, írtam több sms-t, azt írta vissza, hogy hívni fog. Azóta hív… Az egyik szervezője az eseménynek azt mondta, hogy azért nem írják ki a nevem, mert Ákos azt, mondta, hogy az LMP-t nem reklámozzák. Arra számítottak, hogy a közös ellenzéki tüntetésre az LMP majd nem megy el, így azt tudják mondani, hogy az LMP nem ellenzéki párt.

Állítólag abból is hosszas vita volt, hogy bejelentik-e a mozgalmukat, végül valószínűleg csak annyit fognak bejelenteni, hogy majd bejelentik.

Miközben továbbra is támogatom az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ügyét, kint leszek az utcán gyűjteni, de mivel megalázó módon bántak velem, a demonstráción nem fogok felszólalni

– zárta szavait a politikus.

Kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik