Belföld

LMP: A 2008-as Orbán parlamenti tiltólistán

A Fidesznek már kínosak a miniszterelnök tíz évvel ezelőtti szavai.

A hétfői kitiltás után az LMP-frakció hivatalosan is kezdeményezte a Házbizottság ülésén, hogy a következő ülésen szemléltetésként feltarthassák tagjai Orbán Viktor 2008-as a tandíjat bíráló nyilatkozatait. Keresztes László Lóránt frakcióvezető közölte, hogy a ház vezetése ezt nem engedélyezte.

Az LMP szerint ez nyílt beismerése annak, hogy Orbán Viktor 2008-as szavainak és a Fidesz akkori álláspontjának már semmi keresnivalója nincs az Országgyűlésben.

Az Országgyűlés legutóbbi ülésén Kövér László kitiltotta az ülésről az LMP tagjait, mert olyan táblákat tartottak fel, amelyen Orbán Viktortól származó szó szerint üzenetek voltak, ahol a jelenlegi miniszterelnök még a tandíj ellen érvelt.

Kövér László akkor arra hivatkozott, azért kaptak büntetést, mert nem kérvényezték a hivatalosan a szemléltetést. Komolyan vették a házelnök szavait és a Házbizottság ülésén hivatalosan is kérvényezték a szemléltetést, de nem kaptak engedélyt. Az LMP  szerint kínossá vált, hogy Orbán Viktor 2008-ban még ellenzékben népszavazást is kezdeményezett a tandíj eltörléséért, kormányon viszont évek óta azért dolgozik, hogy a lehető legtöbb embernek tegye fizetőssé a felsőoktatást.

 

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik