Közélet

Kirúgták az egyetemről az erotikus videót forgató rendőrtisztet

Azután, hogy nyilvánosságra kerültek a történtek.

Hétfőn írta meg az Átlátszó, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik oktatója erotikus hangvételű videót forgatott az intézmény hallgatóival. A portál szerint az egyetem még a nyár folyamán vizsgálta az ügyet, és figyelmeztetésben részesítette Angyal Miklós rendőr ezredest, a Krimináltaktikai és Metodikai Tanszék megbízott tanszékvezetőjét.

Hétfőn délután azonban – az ügy nyilvánosságra kerülését követően – az intézmény közleményt adott ki, amelyben azt írja: egy múlt héten érkezett bejelentés alapján ismét áttekintették a vizsgálat anyagát. Arra jutottak, hogy bár elismerik Angyal szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, úgy ítélik meg, hogy a kisfilm összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével, és súlyosan rombolja az intézmény megítélését.

Ennek fényében hétfőn kezdeményezték az országos rendőrfőkapitánynál, hogy szüntesse meg Angyal Miklós NKE-re vezénylését, vagyis oktatói tevékenységét az ezredes befejezte a közszolgálati egyetemen. (Fotó: MTVA bizományosi / Róka László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik