Közélet

Megint beszóltak a pártjából Trumpnak

Colin Powell szerint Donald Trump amerikai elnök nem lehet erkölcsi vezető. A volt amerikai külügyminiszter a CNN egyik műsorában beszélt arról, hogy Trump a saját érdekeit helyezi előre, nem az emberekét.

A kedvenc négy szavam az alkotmányunkban az első négy szó: Mi, az Egyesült Államok népe (We the People – a szerk.). Ez azonban az utóbbi időszakban megváltozott és így hangzik: Én, az elnök. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie.

A republikánus Powell, aki George W. Bush kormányában volt külügyminiszter, ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Trump rendszeresen támadást intéz a sajtó ellen és „a nép ellenségének” nevezi azt, valamint az ellenfeleit és különféle embercsoportokat is inzultálja.

Hogy lehet az, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke felkel és azt mondja, hogy a média az amerikaiak ellensége?

kérdezte Powell, hozzátéve, hogy az elnöknek nem kell mindent szeretnie, amit az alkotmány első kiegészítésében biztosított szólásszabadság szerint elhangzik, de ez nem azt jelenti, hogy neki kell mennie a sajtónak.

Már 2016-ban is azt mondtam, hogy nem tudnék rá szavazni. És miért? Mert már akkor is mindenkit támadott.

Donald Trumpnak az őt jelölő Republikánus Pártban számos bírálója akad, az egyik leghíresebb a nyáron elhunyt John McCain volt, aki kijelentette, hogy nem akarja az elnököt a temetésén látni.

(The Hill)

Kiemelt kép: Europress/Samuel Corum/Anadolu Agency

Ajánlott videó

Olvasói sztorik