Közélet

Népszava: Orbán magához rendelte Káslert

Egymást cáfolja a szívsebész és a kardiológiai intézet.

Bár a kardiológiai intézet szerint az elbocsátott Székely László nem adott tájékoztatást az elhunyt szívbetegről, a Népszavának a szívsebész azt mondta, ennek ellenkezőjét igazolja egy levél és több tanú.

A lap úgy tudja, az immár politikai üggyé dagadt tragédia mellett a miniszterelnök sem megy el szó nélkül. Orbán Viktor péntek délelőttre berendelte Kásler Miklóst.A háttérben az állhat, hogy sajtóhírek szerint a főorvos felmondási ideje alatt azért nem végezhette el a betervezett műtéteket, mert ezt a miniszter megtorpedózta. A kardiológia intézet főigazgatója szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem.

A szóban forgó beteg a salgótarjáni kórházban halt meg, róla volt kollégája nem is tájékoztatta őket.

Székely László viszont a lapnak megerősítette, írásban referált három betegről, külön felhívta rájuk a figyelmet. A szeptember 25-i keltezésű levélen azért nem az ő, hanem egyik kollégája neve szerepelt, mert eltávolítása miatt akkor már nem férhetett hozzá  betegei dokumentációjához. E levél átadásának tanúi is voltak – mondta a szívsebész.

Meghalt a szívbeteg, Kásler fejét követelik 
Büntetőeljárást indíttatnának ellene, a lemondását követelik.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik