Közélet

A DK parlamenti bizottsággal vizsgáltatná Orbán repkedését

Hányszor, hová és mennyiért repült közpénzből élő oligarchák magángépein?

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kezdeményezi, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja ki a miniszterelnök magánutazásait.

A DK frakciószóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: hétfőn megkeresik a többi ellenzéki párt képviselőit, akiktől segítséget kérnek a testület felállításához. A bizottságnak azt kellene kiderítenie, hogy hányszor, hová és mennyiért repült a kormányfő „közpénzből élő oligarchák magángépein” – fogalmazott Gréczy Zsolt.

A politikus indoklásként azt mondta, hogy Orbán Viktor korábban „lebukott”, amikor egy 17 milliárd forint értékű, magánkézben lévő repülőgépről leszállva fényképezték le. A miniszterelnök azóta „bevallotta, hogy harminc éve repked luxus magánrepülőgépen”, bár ezt soha nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában – tette hozzá.

Sajtóbeszámolók szerint csütörtökön két olyan magánrepülőgép is Londonba repült, „amelyeken Orbán Viktor szokott utazni”, a miniszterelnök pedig ott volt a brit fővárosban a Chelsea-Mol Vidi FC futballmérkőzésen – hangsúlyozta Gréczy Zsolt. Sajtóhírek szerint annak a gépnek, ami „Orbán Viktort is szállíthatta”, csak az angliai parkolása három millió forintba kerülhetett – tette hozzá. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik