Közélet

Hét évet kapott a macedón drogcsempész

marihuána (drog, )
marihuána (drog, )

A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta a kábítószer birtoklásának bűntette miatt N. Z. macedón állampolgár ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét. A vádlott szabadságvesztés büntetésének tartamát 8 év börtönről 7 évre, a Magyarország területéről történő kiutasítás tartamát 8 évről 6 évre enyhítette az ítélőtábla másodfokon. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

A vádlott 2016 december 10-én a szerbiai Presevo városából autóbusszal akart Budapestre utazni. A felszállást megelőzően két bőröndöt adott át a buszvezetőnek azért, hogy azt a busz csomagterében helyezzék el, majd németországi úti céllal vett jegyet, mert a busznak hivatalos állomása Magyarországon nincs. A bőröndre a buszsofőr rátette a macedón férfi nevével ellátott címkéket, de ezt a férfi eltávolította az útlevélvizsgálat előtt.

Ezt követően a férfi a busz utasaként jelentkezett belépésre Magyarország területére a röszkei határállomáson. Itt a férfi bőröndjeit tételes vámvizsgálatnak vetették alá, és ekkor 40 csomag, bruttó 21 633 gramm kannabiszt találtak a vámosok. A vádlott vizeletmintája is kábítószer-fogyasztás jeleit mutatta ki.

A macedón drogcsempész végig tagadott az eljárás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik