Közélet

A szegedi egyetem kockázatosnak találta a Political Capitalt

schmidt-maria(960x640).jpg (Array)
schmidt-maria(960x640).jpg (Array)

A Szegedi Tudományegyetem központi jogi és gazdasági minőségbiztosítási rendszere kockázatosnak ítélte az egyetem Krekó Péter-féle Political Capital Kft.-vel kötött együttműködési keretmegállapodását.

A minőségbiztosítási rendszer jelzése után jött is döntés, nem tartják fenn a szerződést a PC-vel.

Az egyetem főigazgatója a Figyelőben hozta nyilvánosságra a vizsgálat tényét és az azt követő döntést.

A Figyelő szeptember közepén arról írt, hogy a kormányt „rendszeresen ekéző” politológus cége „egyetemi pénzből toboroz gyakornokokat”.

A Schmidt Mária által tulajdonolt lap maga fordult az egyetemhez az ügyben, és arra is felhívta a vezetés figyelmét, hogy a Political Capital weboldalán fellelhető partnerek között a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is szerepel.

A Szegedi Tudományegyetem főigazgatója (neve nem szerepel a cikkben, de vélhetően Dömötör Mátéról van szó) a Figyelőnek elmondta, hogy az együttműködési megállapodás az EFOP 3.5.1-16-2017-00004 számú „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt része volt. Hallgatók azonban nem kerültek gyakornokként a céghez. A főigazgató azt is hozzátette, hogy a kockázatot kiszűrő minőségbiztosító rendszer az ügy esetleges politikai vetületeit nem vizsgálta.

Reagált a Political Capital

„A Political Capital nevetségesnek tartja az ügyet, miután maga a szegedi egyetem kezdeményezte ezt a szerződést, amelynek a megszüntetéséről eddig semmilyen tájokoztatás nem érkezett az intézethez. Nem felel meg a valóságnak a Figyelő azon állítása, hogy „egyetemi pénzből toboroz gyakornokokat”, mivel a megállapodás nem erről szólt, és erre nem szorul rá a PC, amely így sem tud minden gyakornokot fogadni, aki jelentkezik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik