Közélet

Volt MSZMP-s kommunistázta le a Sargentini-jelentést megszavazókat

Czira Szabolcs nagykőrösi polgármester 1987 végén lépett be a pártba.

Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata a múlt héten határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, amit Czira Szabolcs polgármester „megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának” nevezett, amit az EU „bevándorláspárti, kommunista” politikusai fogadtak el.

Nagykőrös határozatban ítélte el a „kommunista hangvételű" Sargentini-jelentést
A bevándorláspárti, kommunista politikusokat is helyretette határozatában a fideszes képviselőtestület.

A fideszes városvezető heves kommunistázása kapcsán a 444 arra hívja fel a figyelmet, hogy korábban nyilvánosságra került Czira párttagnyilvántartó lapja, ami igazolja, hogy 1987 végén belépett az MSZMP-be, és az „Alapsz. infó felelős” pártmegbízatást vállalta.

Erre egy tavalyi önkormányzati ülésen is rákérdeztek nála, amire Czira azt mondta, amióta politikával foglalkozik, sehol nem titkolta MSZMP-tagságát. A Választás.hu-n fellelhető életrajzában viszont csak az szerepel, hogy 1993-ban belépett az FKGP-be.

(Illusztráció: Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a pályázat fővédnöke (j) és Czira Szabolcs polgármester érkezik a Félremagyarázott és elhallgatott igazság! Egy aljas kor aljas titkai című országos múltfeltáró pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére. MTI / Ujvári Sándor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik