Közélet

Nagykőrös határozatban ítélte el a „kommunista hangvételű” Sargentini-jelentést

A Pest megyei Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata „megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának” tartja a Sargentini-jelentést, ezért a múlt heti testületi ülésen külön határozatban ítélte el azt. Ezzel egyrészt helyre akarták tenni „az EU bevándorláspárti, kommunista politikusait”, másrészt fontosnak tartották, hogy kiálljanak Orbán Viktor és a kormány mellett. A nevetségesen aránytévesztő és komikusan fogalmazó határozatot a Népszava vette észre.

A város fideszes polgármestere, Czira Szabolcs a lapnak azt mondta, mivel Nagykőrös az ország része, úgy döntöttek, kiállnak a kormány mellett, ugyanis elfogadhatatlannak tartják a Sargentini-jelentést. Czira hozzátette, hogy nem álltak semmilyen nyomás alatt, lelkiismereti döntést hoztak, ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy egyeseknek az ország melletti kiállásról bármilyen hátsó szándék jut az eszébe, vagyis nem várnak semmiféle ellentételezést.

A polgármester által jegyzett előterjesztésben az áll, hogy

Nagykőrös Város Önkormányzata, ahogy eddig is, ezután is határozottan támogatja Magyarország érdekeit, és elítéli, megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést

– amihez hozzáteszi, hogy ez „a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, és célja, „hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot”.

A  határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot. A kormánypárti többség egyben fel is szólította a magyar EP-képviselőket, akik „hazaáruló módon nem utasították el a Magyarországot támadó Sargentini-jelentést, hogy azonnal adják vissza mandátumukat, melyet a magyar emberektől kaptak”.

Kiemelt kép: Kövér László és Czira Szabolcs polgármester érkezik a Félremagyarázott és elhallgatott igazság! Egy aljas kor aljas titkai című országos múltfeltáró pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére, az Arany János Kulturális Központba Nagykőrösön 2016. június 29-én. 
MTI Fotó: Ujvári Sándor 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik