Közélet

Orbán repülése: Garancsi nélkül a legolcsóbb focitúra 40-60 ezer forint

A szurkolók 70-80 százaléka már egyénileg szervezi az utazását.

A Világgazdaság szerint a két évvel ezelőtti labdarúgó-Európa-bajnokság okozta eufória máig érezteti hatását, legalább 500-600, olykor 1000-1500 szurkoló kíséri el a nemzeti csapatot Európába.  Szabados Gábor sportközgazdász szerint a szurkolók legalább 70-80 százaléka már egyénileg szervezi meg utazását. Az internetes foglalások egyszerűsödésével

egy idegenbeli válogatott mérkőzésre épített futballtúrát általában 40-60 ezer forintból ugyanúgy ki lehet hozni, mint 150-200 ezerből, a határ pedig a csillagos ég.

A szakértő szerint a sportturizmust két véglet jellemzi: az egyik csoport a lehető legkevesebből akarja megúszni a kirándulást, a másik megadja a módját: repülővel megy, szállodában lakik, tovább marad, kiegészítő programokkal nyújtja az utat. Szabados szerint a sportturizmus egyre kevésbé megfizethetetlen szórakozás, de azért erre a célra elsősorban a fizetőképesebb rétegek áldoznak.

A sportturizmus hétfőn a parlamentben is téma volt, miután kiderült, Orbán Viktor egy 17 milliárdos magánrepülőgéppel utazgat a Mol-Vidinek szurkolni. Az utazásokat Garancsi István nagyvállalkozótól kapja ajándékba, de Orbán szerint ebben nincs semmi különös.

Orbán a repülőútjáról: Harminc év óta így megyek, jövő héten is így fogok menni, és azután is így fogok menni
A miniszterelnök gratulált a jobbikos képviselőnek, hogy feltalálta a spanyol viaszt.

(Illusztráció: MTI / Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik