Belföld

Orbán a repülőútjáról: Harminc év óta így megyek, jövő héten is így fogok menni, és azután is így fogok menni

Szilágyi György jobbikos képviselő hétfőn arról kérdezte Orbán Viktort a Parlamentben, nem tartja-e aggályosnak, hogy Garancsi István luxusgépével repked.

Az ellenzéki politikus arról beszélt,

a Malév egykori szlogenje, a „szállunk rendelkezésére” ma is érvényes, ha arra gondolunk, hogy az a Garancsi István utaztatja a repülőjével önt, aki a legnagyobb nyertese az önök nyolcéves kormányzásának, önöknek, önnek köszönhetően.

Szilágyi György szerint jogilag aggályos, erkölcsileg pedig vállalhatatlan, ha egy miniszterelnök ilyen ajándékot fogad el attól, aki közbeszerzéseken rengeteg pénzt nyer.

Orbán Viktor a válaszában gratulált Szilágyinak, hogy felfedezte a spanyol viaszt.

Harminc év óta így megyek, jövő héten is így fogok menni, és azután is így fogok menni. Meggyőződésem, hogy a miniszterelnöknek ott kell lennie ha az országot érintő sportról, gazdaságról vagy kultúráról legyen szó.

Orbán repülése: csak az derült ki, hogy sokkal többet lopnak, mint eddig gondoltuk
A miniszterelnök másodszorra fenyegette meg a képzelt ellenségeit. Ez egy dologra jó: eltakarni, hogy a magánrepülős luxus nem az EU, hanem a keleti oligarchák szintje.

Szilágyi a viszontválaszában arról beszélt, a miniszterelnök azért nem tartja aggályosnak az ügyet, mert ez természetes náluk.

Miniszterelnök úr, mit fognak önnel megosztani? Kastélyokat? Bankszámlákat? Földterületeket? Hová vezet ez?

Orbán ezután megismételte, hogy ez harminc éve így van, soha senki nem kifogásolta, ő az első, aki ezt megteszi. Arról nem is beszélve, hogy Szilágyi családja személyes haszonélvezője volt a félkarú rablóknak, amit a kormány betiltott.

Ez komoly veszteség, emiatt engesztelhetetlen dühöt érez, de most ez tegye félre

– fogalmazott a miniszterelnök.

A magyarok többsége nem is hallott Orbán repülőútjáról
De a legtöbb ember szerint nincs rendben, hogy a miniszterelnök luxusutakat fogad el egy állami megrendelésekben részesülő vállalkozótól.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik