Közélet

Orbán főtanácsadója egymillióért legózik

Ennyi biztos. Hegedűs Zsuzsa RobotLego-programja viszont maga a talány.

A Magyar Narancs próbálta megtudni, mit csinál a főtanácsadó, mit takar pontosan az úgynevezett RobotLego-program, miként képzi azzal a vidéki iskolásokat, arra mennyi pénzt kapott, ki ellenőrzi a munkáját.

Bár a programot korábban a kormany.hu is népszerűsítette, azt törölték, de a címe megmaradt, az alapján a 15 leghátrányosabb helyzetű településen indult el a RobotLego. A Youtube sem felejtett.

A Magyar Narancs közérdekű adatigénylésben szerette volna megtudni, mekkora közpénz ment a programra, miként történt az eszközök beszerzése, kik biztosítják a szakmai kontrollt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte, hogy az adatkezelő a Klebelsberg Központ (KK), minden adatot, iratot, információt tőlük kell kérni. Csakhogy ezt a Klebelsberg Központ cáfolta. A Rogán-tárca újra megerősítette, mire a KK végül azt válaszolta, a

Robot Lego Pilot Program Hegedűs Zsuzsa Főtanácsadó Asszony hatáskörébe tartozik.

Mivel szervezetileg a főtanácsadó a Kabinetirodához tartozik, újra írtak nekik, azóta sem válaszoltak.

A Lego oktatási programja segíti a gyerekek motiválását, erősíti a hátrányosabb helyzetű régiók felzárkózását célzó oktatási stratégiát. Az új módszertan alapvető készségfejlesztéssel támogatja a szaktárgyi tudást, és lehetővé teszi, hogy a fiatalok a munkaerőpiacon aktívabb, kreatívabb, versenyképesebb tudással tudjanak majd érvényesülni.

Ezt korábban írtuk, amikor Rétvári Bence a kormány és a Lego együttműködési megállapodásáról egy írásbeli kérdésre válaszolt.  Azt a programot Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztosként koordinálta tavaly márciusban.

Orbán + lego (orbán viktor, lego, )
Orbánék szerint a Lego újítja meg az oktatást
Nincsenek kiválasztottak, pályázni kell majd.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik