Közélet

A NAV vizsgálódik a fideszes polgármester vendégháza miatt

Szőllős Sándor fideszes polgármester 34 millió forintot nyert el falusi szálláshely létrehozására, de a helyiek akkori elmondása szerint a politikus sógornője lakott az ingatlanban. A NAV állítólag nyomoz, de a polgármester azt mondta az ATV-nek: nem tud semmilyen vizsgálatról. Csak a Kincstártól voltak nála ellenőrizni, és mindent rendben találtak.

A bocskaikerti vendégház falán található dokumentum szerint a vendégház a legmagasabb minősítést kapta már három évvel ezelőtt. Az ingatlan 34 és fél millió forintos uniós támogatással készült, amelyet a település fejlődéséért létrehozott alapítvány nyert. Ennek a vezetője a polgármester, aki azt mondta, hogy már volt nála egy rendkívüli ellenőrzés.

A Magyar Államkincstár munkatársai Budapestről egy rendkívüli helyszíni ellenőrzést tartottak augusztus elsején. Szőllős Sándor az ATV-nek nyilatkozva azt állította, hogy az ellenőrök azt tapasztalták: „A vendégház rendeltetésszerűen működik, mert vendégek voltak, akiknek az adatait felvették, a vendégkönyvben, a számlában talált adatokat rögzítették, jegyzőkönyv készült” – mondta Híradónknak.

Ennek az ellenőrzésnek az eredményéről a polgármestert nem tájékoztatták. Ahogy arról sem, hogy a vendégház kapcsán bármilyen nyomozás is folyna.

A korábbi sajtóhírek alapján egy budapesti magánszemély tett feljelentést.

Az ATV Híradóját az ügyészségen úgy tájékoztatták, hogy a költségvetési csalás gyanújával tett feljelentést követően a nyomozást a NAV munkatársai végzik. Érdeklődtünk az adóhatóságnál is, ahol azt a választ kaptuk, hogy folyamatban lévő ügyben nem adhatnak felvilágosítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik