Közélet

Jobbik: hazudott a Figyelő

Illetve valójában a Fidesz, csak a hetilap segítségével.

A Jobbik szerint egy hét alatt lelepleződött a legújabb hazugság, amihez a Fidesz-KDNP most a Figyelő segítségét vette igénybe. Azt kezdték híresztelni, hogy a Jobbik kihelyezett frakcióülésén Vona Gábor összeveszett Volner Jánossal.

A párt helyreigazítási kérelemmel fordult a Figyelőhöz, a hetilap pedig annak eleget téve cáfolta a kitalált történetet.

A hetilap elismerte, hogy az „Összebalhézott Volner és Vona a Jobbik titkos frakcióülésén” című cikkben valótlanul állították, hogy a Jobbik szeptemberi frakcióülésén

kemény szócsata alakult ki Vona Gábor és Volner János között, és azt is, hogy Volner János a Jobbik frakciójának tagjai előtt felelősségre vonta Vona Gábort.

Valótlanul állították,

hogy a frakcióülésen Vona Gábor kiabált Volner Jánossal, és hogy Volner János szerinte a kormánypárt beépített ügynöke, akinek az a megbízatása, hogy újabb pártszakadást idézzen elő a Jobbikban.

Valótlanul állították továbbá,

hogy Vona Gábor és Volner János között heves veszekedés alakult ki, és azt is, hogy Vona Gábor emiatt még a frakcióülés délutánján visszautazott Budapestre.

Mivel a „hírt” átvette az összes fideszes „fake news” portál, a Jobbik kíváncsian várja, azok mikor akarják közölni az igazságot. A párt ettől az ügytől függetlenül is harcot hirdetett az „államilag szponzorált álhírek rendszere” ellen.

Nekiment a Jobbik az állami álhírgyáraknak
Parlament előtt a törvényjavaslat az „államilag szponzorált álhírek rendszere” ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik