Közélet

Ungár: Az ellenzék szavazói szeretik a határzárat

Az LMP politikusa szerint a kerítéssel morálisan egyet lehet érteni.

A Népszavának adott interjút Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője. A lapnak elmondta: az LMP új pártvezetése hamarosan feláll, ami legalább az önkormányzati választásokig marad is, de hogy utána mi várható, arra nem adott választ.

A beszélgetésben kitértek arra, hogy az Ungár által értékként megfogalmazott balos patriotizmus és a korábbi kijelentése, miszerint igaza van a Fidesznek a migrációs politikai alapvetéseiben, ellentmondás.

Amikor elindult a Jobbik rasszista-cigányozós kampánya, majd a Fidesz migránskampánya, akkor a balliberális reakció mindössze annyi volt, hogy a jobboldal gyűlölettel mételyezi az embereket, és mindenki egy gyűlölködő zombi lesz. Pedig- és ez a lényeg! – a problémafelvetés helyes volt. Pontosabban volt benne olyasmi, ami azonos volt az emberek mindennapi valóságával. Ez akkor is igaz, hogyha a Jobbik rasszista módon beszélt egy közbiztonsági problémáról, a Fidesz pedig felelőtlen módon az EU-egyik legsúlyosabb kérdéséről. De utóbbi lényege mindenképpen az, hogy ki dönti el: ki élhet Magyarországon és erre mennyit áldozunk az említett jóléti állam közpénzeiből. És igen, vállalom: a kerítéssel morálisan egyet lehet érteni, és jobban tenné az ellenzék is, ha ezt tudomásul venné, mert a szavazói is szeretik a határzárat

— magyarázta a politikus, aki azt is elárulta, hogy ő maga sem gondolta komolyan, hogy a Magyar Nemzet megvásárlásával ki tudna adni egy napilapot. Abban viszont reménykedett, hogy az online kiadás tovább élhet.

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik