Nagyvilág

LMP: Az Északi Áramlat 2 Putyin trójai falova

Az LMP szerint az Északi Áramlat 2 ellentétes az Európai Unió közösen kialakított döntéseivel és érdekeivel – írta közleményében az ellenzéki párt hétfőn. Mint írták, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjének kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszában tulajdonképpen támogatásáról biztosította a gázvezeték beruházást.

Az LMP álláspontja szerint a gázellátás vonatkozásában is meg kell akadályozni, hogy a putyini Oroszország politikai befolyásszerző tevékenysége erősödjön Európában, különösen Kelet-Közép Európában,

olvashatló a közleményben. A párt meggyőződése, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök trójai falovának is tekinthető Északi Áramlat 2 ellentétes Magyarország alapvető geopolitikai és gazdasági érdekeivel, ráadásul a gazdasági csőd szélére viheti Ukrajnát is, ezért következetesen kiállnak az Északi-Áramlat 2 ellen és ezt várják el a magyar kormánytól is.

Éppen ezért Ungár Péter kezdeményezi, hogy az Országgyűlés EU ügyek bizottsága soron következő ülésén kérjen ebben a témában részletes szóbeli és írásbeli tájékoztatást a külgazdasági és külügyminisztertől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, továbbá az innovációért és technológiáért felelős minisztertől is.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/AFP POOL/Yuri KADOBNOV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik