Közélet

Feljelentést tesz az LMP a Microsoft-ügyben

Romániában vezetőszáron vittek el minisztereket ugyanezért – mondta Vágó Gábor.

Az LMP korrupciót gyanít állami intézmények informatikai közbeszerzéseivel kapcsolatban, ezért a párt hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

Vágó Gábor LMP-s politikus hétfőn a témában tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta: a Microsoft a szoftvereit előbb jelentős engedménnyel közvetítő cégeknek adta el, majd a közvetítő cégek azokat teljes áron vagy még drágábban adták tovább intézményeknek, köztük az adóhatóságnak.

„Míg Romániában vezetőszáron vittek el minisztereket ugyanezért, Magyarországon a botrány miatt kirúgott cégvezetők a Miniszterelnökségen landoltak” – fogalmazott, hozzátéve: az FBI nyomozást indított az ügyben.

Vágó Gábor úgy fogalmazott: a Polt Péter vezette ügyészségtől ugyan nem vár sokat, de a korrupciós bűncselekmények elévülése már 12 év, így azt reméli, később mindenképpen nyomozás indítható.

A politikus szerint a miniszterelnök családjához tartozók is érintettek lehetnek, hiszen a beszerzésekkor az adóhivatal informatikai igazgatója a kormányfő vejének testvére volt. Hozzátette: az egyik viszonteladó, az IMG Solution pedig a miniszterelnök testvérének barátjáé. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik