Közélet

Újabb megyei lapokat vehet meg Mészáros Lőrinc

Ősszel újabb sajtótermékeknek örülhet a milliárdos gázszerelő.

A Mediaworks után Heinrich Pecina másik médiacégét is bekebelezi Mészáros Lőrinc érdekeltsége: úgyhogy az Inform Média Lapkiadó Kft.-t is bekebelezi a Mediaworks Hungary Zrt., írja a Zoom.hu. A fúzió várhatóan ősszel zajlik le.

A napilapok tartalmában látható jelei vannak a készülő átvételnek: a horoszkóp már egy ideje a Mediaworks kiadványoktól érkezik, illetve több dizájnelemet is átvettek a lapok. Az Inform Média mögött az a Heinrich Pecina áll, aki korábban a Mediaworks kiadó tulajdonosa volt, és 2016-ban megszüntette a Népszabadságot. Később eladta a médiacéget Mészáros Lőrincnek, majd ezt követően megszerezte a több kelet-magyarországi napilapot kiadó Russmediát, amely felvette ismét korábbi nevét, az Inform Médiát.

Az Informnak jelenleg három napilapja van, az Észak-Magyarország (BAZ megye), a Kelet-Magyarország (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és a Hajdú-bihari Napló (Hajdú-Bihar megye). Ezeknek megfelelően három megyei hírportál is a portfólióhoz tartozik, a Boon, a Haon és a Szon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik