Közélet
Budapest, 2018. augusztus 15.
Szepesi György temetése a Farkasréti temetőben 2018. augusztus 15-én. A legendás rádiós sportriporter 96 éves korában, július 25-én hunyt el.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Eltemették Szepesi Györgyöt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 08. 15. 13:24

A Farkasréti temetőben vettek végső búcsút a legendás sportriportertől.

Szepesi György július 25-én hunyt el 96 éves korában. A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, a sportolók képviseletében főleg volt labdarúgók rótták le tiszteletüket.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke azt  mondta, Orbán Viktor miniszterelnök a temetésen személyesen nem tudott megjelenni, de üzenetet küldött, azt a családnak a  szűkkörű búcsúztatáson felolvasták.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök azt mondta, számára mindig kitüntető volt Szepesi György társaságát élvezni. Szakmai életútja sokrétű, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó volt.

Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé

– mondta Berzi, hozzátéve, az Évszázad mérkőzésének teljes felvételét 1993-ban a 40 éves évfordulóra kapta meg az MLSZ, ami Szepesi rádiós közvetítésével került televíziós adásba, így vált kerek egésszé.

A legendás sportriportert csak fizikailag vesztettük el, de lelkünkben élni fog.

Hegyi Iván sportújságíró a 1960-as tokiói olimpia gyerekként átélt közvetítései kapcsán megemlítette, Szepesi hangja és közvetítései a recsegő rádióadáson keresztül, 9000 kilométeren át is hatottak.

A hangja volt a védjegye, a mikrofon művésze volt

– fogalmazott.

Novotny Zoltán, Szepesi rádiós tanítványa és kollegája az elhunyt mottóját idézte:

ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy. Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt

– mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. Novotny megemlékezésében felidézte Szepesi emlékezetes olimpiai közvetítésének szállóigévé lett mondatait és a labdarúgás történetének azon góljait, melyeket Szepesi tolmácsolt a nézők és hallgatók felé.

Budapest, 2018. augusztus 15.
Novotny Zoltán, Szepesi György rádiós tanítványa és kollégája beszédet mond A legendás rádiós sportriporter temetésén a Farkasréti temetõben 2018. augusztus 15-én. A riporter 96 éves korában, július 25-én hunyt el.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Novotny Zoltán
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Többek lettünk általa

– emelte ki Novotny Zoltán.

Szepesi György 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa. Riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt. (mti)

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.