Közélet
Budapest, 2015. július 22.
Földiák András, a Szakszervezetek Együttmûködési Fórumának (SZEF) újonnan megválasztott elnöke sajtótájékoztatót tart a SZEF-székházban 2015. július 22-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

150 ezer közalkalmazott régebben kapott béremelést, mint a miniszterek

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 08. 14. 16:31

A különbség az, hogy nagy részüknek ezután sincs reményük a magasabb fizetésre.

Nagyon rossz üzenete van annak, hogy a miniszterek fizetését előbb emelték jelentősen, mint másokét, akik közalkalmazottként dolgoznak – mondta a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke, Földiák András a Klubrádiónak.

Mint hétfőn megírtuk, az eddigi 1 101 900 forintos miniszteri illetményeket két tárcavezető esetében ötmillió forintra, a többiekét – Semjén Zsolt kivételével – 1 782 100 forintra emelték, a miniszterelnök-helyettes pedig 1 633 300 forintot keres ezután. A miniszteri béremeléseket azzal indokolta a kormány, hogy az átlagbér 65 százalékkal emelkedett az elmúlt években, a tárcavezetők fizetését viszont 2010-ben befagyasztották.

Budapest, 2018. május 18.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével (j4) megtartotta alakuló ülését Magyarország új kormánya Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában 2018. május 18-án. Balról jobbra: Süli János, a paksi atomerõmû bõvítéséért felelõs tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs tárca nélküli miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kovács Zoltán kormányszóvivõ, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kásler Miklós emberi erõforrásokért felelõs miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter (takarásban), Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor, Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára, Benkõ Tibor honvédelmi miniszter, Nagy István agrárminiszter.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs
Két miniszter fizetését ötmillió forintra emelték
A legkisebb emelést Semjén Zsolt kapta.

Csakhogy a közszférában 150 ezer ember tizenegyedik éve nem kapott semmilyen béremelést – hívta fel a figyelmet Földiák, aki szerint mindez tovább növeli a közalkalmazottak így is erős elégedetlenségét. Az mondta, az emberek el fognak menni a közszférából, miközben nagyon sok a betöltetlen állás.

Arról is beszélt, hogy bár jövő évtől az ígéretek szerint emelni fogják a kormányzati tisztviselők bérét, így is marad kilencvenezer ember, akiét továbbra sem, az egyéb ágazatokról nem is beszélve, ahol szintén nagy szükség van béremelésre. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.