Közélet
Szentendre, 2018. június 8.
Németh Ágnes Örök kert címû munkája a szentendrei Vajda Lajos Múzeumban az Art Capital összmûvészeti fesztiválon 2018. június 8-án. A fesztivál 24 kiállítással és kísérõ rendezvényekkel szeptember 2-ig várja a közönséget.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Matolcsyék azonnal vizsgálatot indítottak a Magyar Időkben megtámadott alapítvány ellen

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 08. 13. 17:38

A kormánylap szerint a képzőművészek azt akarják, hogy minél több afrikai éljen Magyarországon.
Korábban a témában:

Azonnali vizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank az általa támogatott Art Capital Alapítvánnyal szemben hétfőn, miután a Magyar Idők című kormánylap aznapi számában azzal vádolták meg a szervezetet, hogy „migránssimogató” kiállításokat tart – erről a Mérce ír.

Szakács Árpád „Migránssimogató akciók állami támogatással” címmel írt hosszú szöveget a Magyar Időkbe a kormányzati kultúrharc részeként, amiben azt állítja, hogy a Nemzeti Kulturális Alap kiemelt támogatásban részesít „balliberális produkciókat”, amelyek kizárólag „migránspropagandára” költik a közpénzt. A cikk legszórakoztatóbb állítása, hogy

Amíg a kormány emberfeletti erővel küzd a migránsok távol tartása érdekében, addig a képzőművészek tekintélyes része Soros György kottája alapján azt szeretné elérni, hogy minél több afrikai éljen Magyarországon, lehetőleg minél előbb.

Kiemelten foglalkozik a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójával, Gulyás Gáborral, a hozzá tartozó Art Capital ugyanis a kortárs művészetek egyik fő bemutatóhelye. Szakács gondolatvilágában Gulyás intézményei hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy „az átlagember is megértse, fontos lenne, ha afrikai lenne a szomszédja, és a migráció jó dolog”.

A cikk hétfő reggeli megjelenése után néhány órával a jegybank közölte, vizsgálatot indítottak az alapítvánnyal szemben, hogy kiderüljön, a szerződésben meghatározott célra használta-e fel a Magyar Nemzeti Banktól kapott kulturális célú támogatást. Kijelentették: „az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat”. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.