Közélet

Bencsik András bocsánatot kért az igazgatótól, akinek a leváltását híresztelte

Prőhle Gergelyt biztosította a bizalmáról Kásler miniszter, pedig a Demokrata nagyon mást írt.

A Demokrata című erősen kormánypárti lapban jelent meg a héten, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter menesztené Prőhle Gergelyt, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját egy, a Tanácsköztársasággal foglalkozó kiállítás miatt, amiért a Magyar Időkben támadták.

Prőhle már csütörtökön azt mondta az Indexnek, hogy nem tud arról, hogy kirúgnák, pénteken pedig a Népszavának azt nyilatkozta, hogy többször beszélt Káslerrel, aki cáfolta, hogy akár csak szóba került volna a leváltása, és biztosította a bizalmáról. De azt is elárulta, hogy a kiállítás valóban szóba került a miniszterrel folytatott beszélgetés során, és abban maradtak, hogy a kérdést majd egy cikkben tisztázni fogja.

Az igazgató elmondta, hogy felhívta a Demokrata főszerkesztőjét, az épp Horvátországban nyaraló Bencsik Andrást, aki elnézést kért tőle, és honlapján helyesbített.

Bár a jövőmmel kapcsolatos bizonytalanság természetesen nem esett jól, hittem benne, hogy a leváltásomról szóló hírnek nincs valós alapja

– mondta Prőhle Gergely, aki nem tudja, ki terjeszti a menesztéséről szóló álhírt, és arról sincs fogalma, hogy miért támadja a Magyar Idők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik