Közélet

Tüntettek Debrecenben az iskolaigazgató maradásáért

A tantestület, a diákok és a szülők akaratának ellenére fideszes képviselőt ültet a nyakukra a minisztérium.

Mintegy százötvenen vettek részt szombaton délelőtt Debrecenben az Ady Endre Gimnáziumnál szervezett demonstráción, amelynek élére egy fideszes önkormányzati képviselőt neveztek ki, holott a tantestület, a diákönkormányzat és a szülők is az intézményt 16 éve vezető Rózsavölgyi Gábor maradására szavaztak.

Mint korábban írtuk, a nevelőtestület 62 tagjából 61-en az eddigi igazgató vezetői programját támogatták, Türk László elképzeléseit viszont ötvenhatan szavazták le. Az oktatási államtitkár viszont indoklás nélkül elutasította Rózsavölgyi pályázatát. A fideszes önkormányzati képviselő egyébként történelemtanár, de soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem.

A helyi Cívishír azt írja, a szombati csendes demonstráció résztvevői Rózsahegyi munkássága előtt tisztelegtek, és kihirdették: nem akarják, hogy a politika áldozatává váljon mindaz, amit az elmúlt évtizedekben elért az iskola. A résztvevők közt ellenzéki politikusok is feltűntek, akik szerint Türknek azonnal vissza kell vonni jelentkezését, ha még valaha tükörbe akar nézni.

A demonstráción senki nem szólalt fel, de tapssal köszönték meg az igazgató eddigi munkáját, és virágot helyeztek el Ady Endre szobránál. Volt és jelenlegi diákok pedig Facebook-csoportot hoztak létre, amelynek tagjai csütörtökön 18 órától újabb demonstrációt tartanak a gimnázium előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik