Közélet

Ingyen strandbelépőt adnának a 3-as metró utasainak a Liberálisok

A szovjet kocsik felújításának árából új, légkondis járművekre is futotta volna Szabadai Viktor szerint.

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy a 3-as metró utasait ingyen strandbelépővel kompenzálják, amiért elviselhetetlen melegben kell közlekedniük hőségriadó idején. Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke szerint komoly egészségügyi kockázatokkal jár, hogy 30-40 fokos forróságban kell utazniuk az embereknek, mert a felújított kocsikból kispórolták a légkondicionálókat. Ezt a fővárosi vezetés felelősségének tekinti.

Szabadai javaslata az, hogy a fővárosi tulajdonú fürdőket ingyen látogathassák azok, akiknek a hőségriadó idejére érvényes bérletük van, ennek költségét pedig a városházi vezetők év végi prémiumából vonják le. A politikus szerint az orosz kocsik felújításának árából újakat is vehetett volna Budapest, olyan biztonságos és modern kocsikat, amelyek légkondicionálóval vannak ellátva.

Felháborítónak tartja, hogy miközben Tarlós Istvánt és helyetteseit „előre hűtött luxusautókkal” szállítják a városban, a főpolgármester szerint a 3-as metróra légkondicionálót követelni olyan, mintha azt akarnák, hogy minden felszálló utas kapjon egy csokor virágot. A Liberálisok szerint ideje, hogy a főpolgármester és a fideszes vezetés vállaljon felelősséget az elhibázott beruházásért, kárpótolják az orosz metrókocsik utasait. (Fotó: MTVA bizományosi / Róka László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik