Közélet

Harrach: „Az ápolási díj méltányos és differenciált emelésére szükség van”

A sorosozás politikai marketingtermék, de az ellenőrizetlen migráció valós veszély a KDNP frakcióvezetője szerint.

A Népszava keddi lapszámában jelent meg interjú Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével. A politikus szerint pártja nem mindenben ért egyet a Fidesszel a hajléktalanok helyzetével kapcsolatban: míg a kereszténydemokraták szerint egy megfelelő bérlakásprogramra lenne szükség, addig a nagyobbik kormánypárt nem osztja ezt az álláspontot.

Harrach szerint a sorosozás és a menekültezés úgy egyeztethető össze a párt értékrendjével, hogy különbséget tesznek a bevándorlásügy és a politikai marketing között:

Európára a legnagyobb veszélyt az ellenőrizetlen migráció jelenti. Ez részben spontán, részben felkeltett és támogatott folyamat. A támogatásban, éppen az anyagi lehetőségei miatt, komoly eszközök vannak Soros György kezében, és ő él is ezekkel. A “sorosozás” tartalmilag ezt jelenti. Az, hogy ez egy folyamatos marketingeszközként jelenik meg, egy szakmai kérdés, én ehhez a szakmához nem értek.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábban arról beszélt, hogy a KDNP már minden célját elérte, Harrach Péter azonban a ciklus végére akkor lenne elégedett, ha az ápolási díj és a családi csődvédelem ügyében előrelépnének.

Az ápolási díj méltányos és differenciált emelésére szükség van. A másik az adósságcsapdába került családok ügye. A devizahiteleseket mentő kormányzati intézkedések után több lépést tettünk már ezen a téren – például a bírósági végrehajtás területén tapasztalt visszaélések megszüntetésére eredményes törvénymódosítások történtek -, most a családi csődvédelem lehetőségei fognak bővülni és beterjesztünk egy könnyített törlesztésről szóló  törvényt azok számára, akik ellehetetlenült helyzetbe kerültek.

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik