Közélet

Az önkormányzat összefoglalta a migrációt: „primitív, feka kanok” érkeznek Afrikából

Meghökkentő véleményt közölt a minap Zalaszentmárton Község Önkormányzata a migrációról. A település hivatalos Facebook-oldala a kormánypárti Magyar Hírlap menekültkérdéssel foglalkozó cikkéhez fűzött kommentárt. Ebből jól látszik, hogy teljes diadalt aratott a Fidesz-KDNP menekültellenes kormánypropaganda gépezete.

Az önkormányzat a következőképpen foglalta össze a migrációt:

  • Soros György a láthatatlan háttérhatalom helytartója.
  • Ez a hatalom egy tervet akar végrehajtani, amelynek lényege az európai nemzetek felszámolása, elsősorban Németország végleges meggyengítése.
  • A terv szerint Európát „be kell keverni alacsony intelligenciájú színes bőrű egyedekkel”.
  • Utóbbihoz hozzátartozik, hogy Zalaszentmárton álláspontja szerint „akinek van szeme az látja, hogy 80 százalékban fiatal kanokat hoznak be”.
  • Nincs akadály, most majd akár repülőgépekkel is „behordják a fekát Afrikából”.
  • „Itt a sárga veszedelem”.

Mivel nem volt egészen világos, hogy az önkormányzat hivatalos véleményéről van-e szó, vagy csupán az egyik hivatalnok ragadott klaviatúrát, megkerestük a település polgármesterét kérdéseinkkel. Dancs Szilveszter Zoltán nem teketóriázott, azonnal eloszlatta a kételyeket, s leszögezte, teljes mértékben egyetért a megjelent vélemény minden szavával, amit ugyan nem ő írt, de gratulált a szerzőnek. A településvezető közölte, nem lát semmilyen rasszista utalást sem a kommentárban, majd megismételte:

Ne hozzanak ide 80 százalékban kanokat!

Mikor arról érdeklődtünk, hogy az önkormányzat véleményéről van szó, először nemmel felelt, majd nem sokkal később már arról beszélt, hogy nemcsak az önkormányzat gondolja így, hanem az egész falu. Mint mondta, komolyan gondolják, hogy ne hozzanak migránsokat a településre.

A polgármester ezután hosszasan ecsetelte, hogy Zalaszentmártonban véleményszabadság van, mindenki azt ír és mond, amit csak gondol. Majd hozzátette:

Maga még meg sem született, amikor én a kommunizmusban a véleményemet kifejtettem, és ezért elég rendesen vertek a kommunista rendőrök. És felhívom figyelmét arra, hogy én a szólásszabadság elleni zaklatásnak veszem, amit elkövetett, mert mindenki azt ír, amit akar.

Dancs Szilveszter Zoltán független polgármester egyébként büszkén számolt be arról is, hogy az ellen is felléptek, amikor törvényesen befogadott menekülteket nyaraltatott volna a Migration Aid nevű szervezet a Balatonnál.

Az Alaptörvényt is sérti a menekültek nyaralása elleni hangulatkeltés
Az üdültetést szervezők szerint a családok nem feltűnőek, észre sem vennék, akik látják őket, hogy róluk van szó.

Kiemelt kép: MTI/AP/Olmo Calvo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik