Közélet
Füzvölgy, 2010. június 29.
Egy Claas Mega 360-as kombájn vágja az őszi árpát. A tavalyihoz képest egy hét késéssel elkezdték a Zala megyei Füzvölgyi Agrár Zrt. területén a gabona betakarítását. Elsőnek az őszi árpát vágják 176 hektár területen. Az időjárás komolyabb gondot nem okozott, a termés átlagos.
MTI Fotó: Varga György

A méhek szerelmesénél folytatja kormányzati karrierjét Nobilis Márton

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 07. 02. 10:35

A milliárdos üzletember fia értett már a reklámhoz, az oktatáshoz, a pályázati forrásokhoz. Most az agrártárcánál bizonyíthat.
Korábban a témában:

Közös megegyezéssel távozott az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatói posztjáról Nobilis Márton, aki munkáját az Agrárminisztériumban Nagy István kabinetfőnökeként folytatja — tudta meg a 24.hu. A méhész-minisztert az Orbán-kormány fegyelmezett végrehajtójaként, a kormányzati szándékok kiváló kommunikátoraként mutattuk be kinevezése után:

Budapest, 2018. január 31.
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az állami erdészetek Bevisszük az erdőt a suliba - Egy nap az erdészetekkel elnevezésű oktatási programja első állomásán a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában 2018. január 31-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Íme az új agrárminiszter, a méhek szerelmese, aki migránskezet lát a sertéspestis mögött
Portré az eddig kevéssé ismert, kipróbált és hűséges Fidesz-harcosnak számító Nagy Istvánról.

Nobilis Márton a milliárdos vállalkozó Nobilis Kristóf fia. Dolgozott a Várhegyi Attila-féle Prestige Médiánál, 2014-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Államtitkárságának kabinetfőnöke lett, majd Lázár János a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének nevezte ki. Innen akkor távozott, amikor a hivatal felügyelete átkerült a Miniszterelnöki Kabinetirodához, tehár Rogán Antalhoz. Az állami pénzköltésektől nem ment messzire: az MTVA 100 százalékos tulajdonában lévő Új Média és Teletext Kft. ügyvezetője lett, majd 2016 októberében ismét váltott és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyettese lett.

Az Új Nemzedék Központba 2017 őszén került, utódja a jelenlegi Fidelitas-elnök Böröcz László jobbkeze, Vincze Géza lett. A Nobilis-családra rájár a rúd, Nobilis Kristófnak ki kellett vonulnia abból a milliárdos cégből, amit még Schmidt Mária elhunyt férjével alapított, így a miniszterelnöki megbízott és fia, az LMP-s Ungár Péter szerezték meg az irányítást a BIF Nyrt.-ben.

Zánka, 2012. augusztus 30.
Balról: Mihalovics Péter, az Új nemzedékek jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Siklódi Levente, ügyvezető igazgató részt vesz a felújított zánkai Új nemzedék központ átadásán 2012. augusztus 30-án. A főépület felújításának célja az volt, hogy minél jobb körülményeket teremtsenek a magas színvonalú oktatáshoz, és gyakorlati képzésekhez. A munkálatok négy hónapig tartottak.
MTI Fotó: Nagy Lajos
Lázártalanítottak az Új Nemzedék Központban, Nobilis helyére a Fidelitas egyik vezére került
Újabb bástyát veszített el Lázár János. Nobilis Márton néhány éve még tízmilliárdok felett diszponált, mára családjával szinte minden nagyobb projektből kiszorultak.

Kiemelt kép: Varga György/MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.