Közélet

A méhek szerelmesénél folytatja kormányzati karrierjét Nobilis Márton

A milliárdos üzletember fia értett már a reklámhoz, az oktatáshoz, a pályázati forrásokhoz. Most az agrártárcánál bizonyíthat.

Közös megegyezéssel távozott az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatói posztjáról Nobilis Márton, aki munkáját az Agrárminisztériumban Nagy István kabinetfőnökeként folytatja — tudta meg a 24.hu. A méhész-minisztert az Orbán-kormány fegyelmezett végrehajtójaként, a kormányzati szándékok kiváló kommunikátoraként mutattuk be kinevezése után:

Íme az új agrárminiszter, a méhek szerelmese, aki migránskezet lát a sertéspestis mögött
Portré az eddig kevéssé ismert, kipróbált és hűséges Fidesz-harcosnak számító Nagy Istvánról.

Nobilis Márton a milliárdos vállalkozó Nobilis Kristóf fia. Dolgozott a Várhegyi Attila-féle Prestige Médiánál, 2014-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Államtitkárságának kabinetfőnöke lett, majd Lázár János a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének nevezte ki. Innen akkor távozott, amikor a hivatal felügyelete átkerült a Miniszterelnöki Kabinetirodához, tehár Rogán Antalhoz. Az állami pénzköltésektől nem ment messzire: az MTVA 100 százalékos tulajdonában lévő Új Média és Teletext Kft. ügyvezetője lett, majd 2016 októberében ismét váltott és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyettese lett.

Az Új Nemzedék Központba 2017 őszén került, utódja a jelenlegi Fidelitas-elnök Böröcz László jobbkeze, Vincze Géza lett. A Nobilis-családra rájár a rúd, Nobilis Kristófnak ki kellett vonulnia abból a milliárdos cégből, amit még Schmidt Mária elhunyt férjével alapított, így a miniszterelnöki megbízott és fia, az LMP-s Ungár Péter szerezték meg az irányítást a BIF Nyrt.-ben.

Lázártalanítottak az Új Nemzedék Központban, Nobilis helyére a Fidelitas egyik vezére került
Újabb bástyát veszített el Lázár János. Nobilis Márton néhány éve még tízmilliárdok felett diszponált, mára családjával szinte minden nagyobb projektből kiszorultak.

Kiemelt kép: Varga György/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik