Közélet
Füzvölgy, 2010. június 29.
Egy Claas Mega 360-as kombájn vágja az őszi árpát. A tavalyihoz képest egy hét késéssel elkezdték a Zala megyei Füzvölgyi Agrár Zrt. területén a gabona betakarítását. Elsőnek az őszi árpát vágják 176 hektár területen. Az időjárás komolyabb gondot nem okozott, a termés átlagos.
MTI Fotó: Varga György

A méhek szerelmesénél folytatja kormányzati karrierjét Nobilis Márton

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 07. 02. 10:35

A milliárdos üzletember fia értett már a reklámhoz, az oktatáshoz, a pályázati forrásokhoz. Most az agrártárcánál bizonyíthat.
Korábban a témában:

Közös megegyezéssel távozott az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatói posztjáról Nobilis Márton, aki munkáját az Agrárminisztériumban Nagy István kabinetfőnökeként folytatja — tudta meg a 24.hu. A méhész-minisztert az Orbán-kormány fegyelmezett végrehajtójaként, a kormányzati szándékok kiváló kommunikátoraként mutattuk be kinevezése után:

Budapest, 2018. január 31.
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az állami erdészetek Bevisszük az erdőt a suliba - Egy nap az erdészetekkel elnevezésű oktatási programja első állomásán a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában 2018. január 31-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Íme az új agrárminiszter, a méhek szerelmese, aki migránskezet lát a sertéspestis mögött
Portré az eddig kevéssé ismert, kipróbált és hűséges Fidesz-harcosnak számító Nagy Istvánról.

Nobilis Márton a milliárdos vállalkozó Nobilis Kristóf fia. Dolgozott a Várhegyi Attila-féle Prestige Médiánál, 2014-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Államtitkárságának kabinetfőnöke lett, majd Lázár János a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének nevezte ki. Innen akkor távozott, amikor a hivatal felügyelete átkerült a Miniszterelnöki Kabinetirodához, tehár Rogán Antalhoz. Az állami pénzköltésektől nem ment messzire: az MTVA 100 százalékos tulajdonában lévő Új Média és Teletext Kft. ügyvezetője lett, majd 2016 októberében ismét váltott és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyettese lett.

Az Új Nemzedék Központba 2017 őszén került, utódja a jelenlegi Fidelitas-elnök Böröcz László jobbkeze, Vincze Géza lett. A Nobilis-családra rájár a rúd, Nobilis Kristófnak ki kellett vonulnia abból a milliárdos cégből, amit még Schmidt Mária elhunyt férjével alapított, így a miniszterelnöki megbízott és fia, az LMP-s Ungár Péter szerezték meg az irányítást a BIF Nyrt.-ben.

Zánka, 2012. augusztus 30.
Balról: Mihalovics Péter, az Új nemzedékek jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Siklódi Levente, ügyvezető igazgató részt vesz a felújított zánkai Új nemzedék központ átadásán 2012. augusztus 30-án. A főépület felújításának célja az volt, hogy minél jobb körülményeket teremtsenek a magas színvonalú oktatáshoz, és gyakorlati képzésekhez. A munkálatok négy hónapig tartottak.
MTI Fotó: Nagy Lajos
Lázártalanítottak az Új Nemzedék Központban, Nobilis helyére a Fidelitas egyik vezére került
Újabb bástyát veszített el Lázár János. Nobilis Márton néhány éve még tízmilliárdok felett diszponált, mára családjával szinte minden nagyobb projektből kiszorultak.

Kiemelt kép: Varga György/MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.